Kapitaalinjectie PSV: "Laatste jaren te weinig gewonnen"

Kapitaalinjectie PSV: "Laatste jaren te weinig gewonnen"

17 april 2021 – PSV maakte vrijdagavond bekend dat het in de komende maanden een kapitaalinjectie van van tientallen miljoenen euro's verwacht. De Eindhovenaren rekenen in totaal op een injectie van zo'n vijftig miljoen euro. Robert van der Wallen, de grote initiatiefnemer en tevens president-commissaris van de huidige nummer twee van de Eredivisie, licht in een interview met het Eindhovens Dagblad de plannen toe.

De kapitaalinjectie wordt gerealiseerd middels een nieuwe hypotheek op het Philips Stadion en een uitbreiding van het partnerfonds. Met het nieuwe kapitaal hopen de Eindhovenaren beter te kunnen concurreren met Ajax en de grote Europese clubs. "Ik vind dat wij de laatste jaren te weinig prijzen hebben gewonnen", begint de 53-jarige Van der Wallen, miljardair en voormalig topman van BrandLoyalty.

"Ik wil dat PSV voor het hoogste gaat en niet dat we ooit genoegen nemen met een beetje spelen voor plek drie of vier. Niet dat die cultuur nu leeft bij de club, zeker niet", vertelt hij. "We hebben een uitstekend functionerende directie en ik denk dat we met onze trainer Roger Schmidt en zijn staf een geweldig begeleidingsteam hebben. Maar we moeten financieel wel flinke stappen vooruit gaan zetten om verder te komen en ook internationaal mee te blijven spelen. Daarvoor is nu het perfecte moment daar."

?PSV kan het vrijgekomen kapitaal gebruiken voor investeringen in het stadion, het trainingscomplex en ook in de selectie. Dat laatste zal deze zomer zeker gebeuren. "De daadwerkelijke invulling is aan de directie en trainersstaf. Dat er weer veel staat te gebeuren, is duidelijk. We denken nu buiten het veld een beslissende zet voor de toekomst te doen."

gerelateerd