Lille morst dure punten in titelstrijd, remise Spurs

Lille morst dure punten in titelstrijd, remise Spurs

16 april 2021 – LOSC Lille heeft slechte zaken gedaan in strijd om de Franse landstitel. De koploper van de Ligue 1 speelde in eigen huis gelijk tegen subtopper Montpellier, waardoor de concurrentie dit weekend optimaal kan profiteren. Met nog vijf speelronden voor de boeg lijkt de Franse competitie daarmee een fantastische climax te krijgen.

Vier clubs maken in Frankrijk nog kans op de titel. Laat het even op je inwerken en je beseft: nergens in Europa ligt een spannender slot te wachten dan in Frankrijk. Want waar Manchester City en Inter al een voorbode hebben genomen op de kampioensfestiviteiten, strijden in Frankrijk Lille, Paris Saint-Germain, AS Monaco én Olympique Lyon nog om het eremetaal.

En dankzij de pijnlijke zeperd van Lille tegen Montpellier is de spanning weer volledig terug in Frankrijk. Paris Saint-Germain kan dit weekend weer op één punt komen van de bezetter van de koppositie, terwijl Monaco en Lyon het verschil kunnen terugbrengen tot respectievelijk twee en drie punten. Andy Delort was verantwoordelijk voor de hernieuwde titeldromen van de andere Franse kandidaten. De spits van Montpellier tekende na 21 minuten voor de winnende goal. Basisklant Sven Botman kon niet voorkomen dat zijn directe tegenstander voor de openingstreffer zorgde. Kort voor tijd redde Luis Araujo met zijn gelijkmaker nog deels de eer. Daardoor is Lille ook na dit weekend nog de onaantastbare koploper van Frankrijk.

Everton - Tottenham Hotspur: 2-2
Na opnieuw een teleurstellend resultaat in de Premier League lijken Everton en Tottenham Hotspur een wonder nodig te hebben om zich alsnog te plaatsen voor Europees voetbal. Tottenham kwam als nummer zeven dankzij het gelijkspel op vijftig punten, terwijl Everton volgt met 49. Nummer vijf Chelsea heeft tot dusverre 54 punten verzameld. Bij de Spurs ontpopte Harry Kane zich tot de grote man. Met twee treffers had hij een groot aandeel in de remise. Everton werd door de hand genomen door Gylfi Sigurdsson. De IJslandse middenvelder was met zijn dubbelslag grotendeels verantwoordelijk voor de uiteindelijke 2-2.

gerelateerd