Doelpuntenspektakel NAC, Den Bosch wint kelderkraker

Doelpuntenspektakel NAC, Den Bosch wint kelderkraker

16 april 2021 – NAC Breda heeft twee dure punten verspeeld in strijd om promotie. De Bredanaars pakten een punt na het doelpuntrijke bezoek aan Roda JC Kerkrade (3-3), waardoor de concurrentie later dit weekend kan profiteren. FC Den Bosch deed goede zaken in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie.

Spektakel was er genoeg in Kerkrade, de voetballiefhebber kwam kijkend naar de ontmoeting tussen Roda en NAC prima aan zijn trekken. Toch zal er bij beide ploegen een onbevredigend gevoel overheersen. Bij Roda zal de teleurstelling vooral zitten in het feit dat de ploeg ondanks de drie gemaakte goals geen overwinning wist te boeken, terwijl NAC een harde tik kreeg in strijd om directe promotie.

Na 34 duels staat NAC nu namelijk op 67 punten. Nummer twee De Graafschap kan het verschil met een overwinning dit weekend op zes punten brengen. De Doetinchemmers zullen Roda daarom dankbaar zijn. Dankzij Ali Messaoud, Thijmen Goppel en Danny Bakker kwam de thuisploeg driemaal op voorsprong. Lewis Florini, Mounir El Allouchi en Mario Bilate trokken de stand echter steeds weer gelijk. Het hoogtepunt van de avond kwam van de voet van El Allouchi. De middenvelder knalde na ruim een halfuur spelen vanaf twintig meter wonderschoon raak.

FC Dordrecht - FC Den Bosch: 2-6
FC Den Bosch heeft in de kelderkraker geen spaan heel gelaten van directe concurrent FC Dordrecht. De huidige hekkensluiter won op bezoek bij De Schapenkoppen met liefst 2-6. Al na een uur spelen keek FC Dordrecht tegen een 0-4 achterstand aan. Het verandert overigens niets aan de huidige stand onderin. Den Bosch blijft laatste en naderde FC Dordrecht tot op één punt.

Jong FC Utrecht - FC Volendam: 2-3
TOP Oss - MVV Maastricht: 2-2
FC Eindhoven - Jong Ajax: 3-0
Telstar - Excelsior: 1-1

gerelateerd