'Leeds United aast op komst Nicolás Tagliafico'

'Leeds United aast op komst Nicolás Tagliafico'

16 april 2021 – Nicolás Tagliafico kan komende zomer verkassen naar de Premier League. Middenmoter Leeds United heeft het oog laten vallen op de Argentijnse linksback, die bij Ajax is uitgegroeid tot bepalende speler. Tagliafico kan daarmee eindelijk zijn gedroomde overstap naar een Europese topclub maken.

Dat meldt De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen aan tafel bij Veronica Inside. Tagliafico maakte in de winter van 2018 de overstap van CA Independiente, waar hij zich had ontwikkeld tot Argentijns international en een van de beste verdedigers van de nationale competitie. Die lijn trok Tagliafico in Amsterdam door: direct na zijn komst werd de back vaste waarde in de Ajax-defensie.

Tagliafico had daarmee een groot aandeel in de in 2019 behaalde landstitel én de succescampagne in de Champions League, die dat jaar pas strandde in de halve finale. Tagliafico kwam tot dusverre al 135 keer in actie namens Ajax. Daarin was hij dertien keer trefzeker en bereidde hij achttien goals voor. Bovendien ontving de linksback 35 gele kaarten.

Afgelopen zomer hoopte Tagliafico al een volgende stap in zijn loopbaan te maken, maar geen club werd echt serieus. Onder meer Chelsea informeerde naar verluidt naar de verdediger, maar de Londenaren kozen voor Leicester City-back Ben Chilwell.

gerelateerd