'PSV verwacht mega-investering, miljoenen in aantocht'

'PSV verwacht mega-investering, miljoenen in aantocht'

16 april 2021 – PSV kan een indrukwekkende investering tegemoet zien. De Eindhovense topclub ontvangt binnenkort een injectie van liefst vijftig miljoen euro, via grote investeerders en een hypotheek. Het is voor PSV dé manier om aan te haken bij het financieel weglopende Ajax.

Dat melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. PSV verwacht het bedrag al binnen een halfjaar op de bankrekening te hebben. Het budget is voor PSV te gebruiken op de transfermarkt: doordat het spelersbudget omhoog gaat, kan PSV de strijd aangaan met Ajax. Het behalen van (inter)nationale successen is cruciaal om de achterstand op Ajax niet nóg meer op te laten lopen.

PSV deed de afgelopen maanden onderzoek naar hoe het de financiële slagkracht kon vergroten. PSV kiest voor het bundelen van krachten. PSV bouwt een constructie op met meerdere investeerders in een partnerfonds. Eerder verenigde het ook al bedrijven in de regio Eindhoven in Metropoolregio Brainport Eindhoven. Bovendien sluit PSV een hypotheek af op het Phillips Stadion, wat de club rond de twintig miljoen euro oplevert. PSV blijft echter wél baas in eigen stadion.

In de toekomst wil de club onderzoeken of het mogelijk is dat fans financieel kunnen deelnemen in de club.

gerelateerd