Schalke hoopt dat Huntelaar voetbalpensioen uitstelt

Schalke hoopt dat Huntelaar voetbalpensioen uitstelt

16 april 2021 – Schalke 04 hoopt dat Klaas-Jan Huntelaar zijn voetbalpensioen komende zomer met een jaar uitstelt. De Duitse traditieclub stevent af op degradatie naar de 2. Bundesliga, waar de aanvaller zijn grote liefde kan helpen aan een wederopstanding. Huntelaar gaf eerder dit seizoen als speler van Ajax aan dat hij na dit seizoen een punt zet achter zijn carrière.

Het bestuur van Schalke weigert zich daarbij neer te leggen. Bestuurslid Peter Knäbel geeft in gesprek met Funke-Mediengruppe aan te hopen op een langer verblijf van Huntelaar en linksback Sead Kolasinac. "We gaan zeker een gesprek aan met Klaas-Jan. Wat hij als voetballer en persoonlijkheid laat zien, is van grote klasse."

"Hij heeft ook nog eens een zeer positieve invloed op andere spelers. We willen met hem verder, of het haalbaar is hangt van veel zaken af." Huntelaar maakte afgelopen winterstop de overstap van Ajax naar Schalke. De 37-jarige aanvaller staat tot dusverre op één treffer in de Bundesliga, de competitie waar hij in het verleden schitterde en topscorer werd.

De komst van Huntelaar naar Schalke heeft de club nog bepaald geen windeieren gelegd. De club won weliswaar afgelopen weekend van FC Augsburg, maar heeft nog altijd een flinke achterstand op de veilige regionen. Het verschil met nummer zestien Arminia Bielefeld bedraagt dertien punten. De Bundesliga telt nog zes speelronden.

gerelateerd