NEC buigt achterstand om en houdt aansluiting

NEC buigt achterstand om en houdt aansluiting

16 april 2021 – NEC heeft na vier duels zonder overwinning eindelijk weer eens drie punten toegevoegd aan het totaal. De Nijmegenaren leken tegen Jong AZ op weg naar een nieuwe tik, maar een wederopstaing hielp de ploeg van Rogier Meijer alsnog aan de volle buit.

Grote kans dat Meijer en consorten de bui alweer voelden hangen na een uur spelen, nadat Jong AZ op een comfortabele voorsprong was gekomen. Natuurlijk is NEC al zo goed als zeker van deelname aan de play-offs, maar een slechte aanloop richting die beslissende promotieduels is allesbehalve wenselijk. De zege op de Alkmaarse beloftenploeg zal dan ook goed voor het vertrouwen zijn.

Want een comeback na een 0-2 achterstand geeft sowieso een flinke boost. Jong AZ was dankzij treffers van Eredivisiewaardige spelers Yukinari Sugawara en Zakaria Aboukhlal op voorsprong gekomen. Een zege leverde het echter niet op. Dankzij Rangelo Janga en Thomas Beekman kwam NEC op gelijke hoogte, terwijl het veteraan Edgar Barreto was die NEC in blessuretijd naar de overwinning kopte.

NEC kwam daarmee op zestig punten, waarmee het de huidige zesde plaats verstevigde en aansluiting hield bij de subtop. De achterstand op nummer vijf Go Ahead Eagles bedraagt slechts twee punten. NEC heeft echter wel een wedstrijd meer gespeeld.

gerelateerd