Ten Hag verdedigt Gravenberch: "Zijn status is veranderd"

Ten Hag verdedigt Gravenberch: "Zijn status is veranderd"

16 april 2021 – Ryan Gravenberch wist donderdagavond zijn stempel op de Europa League-wedstrijd tussen AS Roma en Ajax (1-1) niet te drukken. Volgens analist Henk Spaan had de achttienjarige middenvelder zelfs in de rust gewisseld moeten worden. Erik ten Hag neemt het op voor Gravenberch, die volgens de trainer vanwege zijn nieuwe status beter in de gaten worden gehouden door tegenstanders.

Op de persconferentie richting de bekerfinale vertelde Ten Hag dat hij regelmatig met zijn spelers om tafel gaat. "Dan wordt ook de vraag gesteld: hoe voel je je? Je moet de spelers begeleiden in de fase waarin ze zitten. Dan zie je de statussen veranderen. Waar Ryan aan het begin van het seizoen nog een talent was, kreeg hij gisteren, in de kwartfinale van de Europa League, mandekking. Dan zie je dat zijn status is veranderd en dat ze hem kennen."

Dat Gravenberch meer in de gaten wordt gehouden dan voorheen, vormt voor Ten Hag geen probleem. "Dat is een mooie ontwikkeling waar hij een antwoord op moet vinden. Hij zal zich gaan aanpassen en verbeteren, want dat heeft hij in zich. Hij gaat antwoorden vinden, daar ben ik van overtuigd", besloot de oefenmeester.

Gravenberch is bezig aan zijn eerste volledige seizoen als basisspeler van Ajax. Ten Hag deed in het huidige voetbaljaar tot nu toe veertig keer een beroep op de drievoudig Oranje-international. In alle competities kwam hij tot vier doelpunten en zes assists.

gerelateerd