KNVB wil voor EK vaccins voor Oranje-internationals

KNVB wil voor EK vaccins voor Oranje-internationals

16 april 2021 – De KNVB ziet graag dat de selectie van het Nederlands elftal voor de start van het EK gevaccineerd is tegen het coronavirus, zeker als de spelers van andere deelnemende landen tegen die tijd hun prikken hebben gehad. Dat vertelt een woordvoerder van de Nederlandse voetbalbond tegenover het Algemeen Dagblad.

"De KNVB ziet zeker voordelen in een vaccinatie voor spelers en staf, voorafgaand aan het EK", zegt de woordvoerder, die erop wijst dat de KNVB afhankelijk is van het aantal beschikbare vaccins en de keuzes die de overheid maakt. De voetbalbond zal in elk geval niet het initiatief nemen om de spelers van Oranje aan een vaccin te helpen.

Er is volgens de bond geen geschikt moment om de internationals gezamenlijk te vaccineren. "Voor de voetballers van het Nederlands elftal geldt dat een groot deel in het buitenland woont, wat een collectieve vaccinatie nu ingewikkeld maakt. Om die reden is besloten het initiatief in deze fase bij de clubs neer te leggen."

Het Nederlands elftal begint op zondag 13 juni aan het EK. Dan staat in de Johan Cruijff ArenA de eerste groepswedstrijd tegen Oekraïne op het programma. Vier dagen later, op donderdag 17 juni, neemt de ploeg van bondscoach Frank de Boer het in hetzelfde stadion op tegen Oostenrijk. Nog eens vier dagen later, op maandag 21 juni, is in de laatste groepswedstrijd Noord-Macedonië de tegenstander.

gerelateerd