Ten Hag: "Vitesse de revelatie van dit Eredivisie-seizoen"

Ten Hag: "Vitesse de revelatie van dit Eredivisie-seizoen"

16 april 2021 – Erik ten Hag snapt dat Ajax als favoriet wordt beschouwd voor de bekerfinale tegen Vitesse van aanstaande zondag. De 51-jarige trainer loopt dan ook niet weg voor de favorietenrol. De finale zal echter geen walk-over worden, realiseert Ten Hag zich tegelijkertijd. Vitesse heeft dit seizoen veel indruk op hem gemaakt.

Ten Hag verwacht zondag een felle wedstrijd tussen twee ploegen die het spel willen maken. "Vitesse heeft een buitengewoon goede ploeg. Ze zijn revelatie van dit Eredivisie-seizoen. Ze hebben van alle topploegen gewonnen, behalve van Ajax. Vitesse heeft vrijwel het hele seizoen met dezelfde namen kunnen spelen en de spelers zijn op elkaar ingespeeld", zei de trainer vrijdag tijdens de persconferentie richting de wedstrijd in De Kuip.

Ajax zal als favoriet aan de finale beginnen. "We zijn niet voor niets koploper in Nederland en heel ver in Europa geraakt, maar we weten ook dat we een goed teamprestatie moeten wegzetten om die beker te winnen", aldus de oefenmeester. "Het zal zwaar worden, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het gaat lukken."

Ajax werd donderdag in de Europa League uitgeschakeld door AS Roma. Het was niet de eerste keer dat de afgelopen jaren dat de Amsterdamse club zijn Waterloo vond tegen een club die over twee wedstrijden eigenlijk niet de betere was. Ten Hag ziet er echter geen patroon in. "Wij waren ook gelijkwaardig aan Juventus, Real Madrid, Lille en Young Boys. Bij wedstrijden op dat niveau spelen details een hoofdrol. Als je zover komt in Europa met goed voetbal, dan doe je het gewoon goed. De ploeg verdient een compliment. In twee wedstrijden hebben we ons getoond in Europa en dat respect krijgen we, dat voel je."

Lees ookPechvogel Klaiber lijkt bekerfinale te missen, zorgen over Rensch

gerelateerd