Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Pechvogel Klaiber lijkt bekerfinale te missen, zorgen over Rensch

Pechvogel Klaiber lijkt bekerfinale te missen, zorgen over Rensch

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

16 april 2021 – Het heeft er alle schijn van dat Sean Klaiber zondag in de bekerfinale tegen Vitesse niet in actie kan komen voor Ajax. Erik ten Hag vertelde vrijdag tijdens de persbijeenkomst in aanloop naar de wedstrijd in De Kuip dat er weliswaar nog geen streep door de naam van de 26-jarige rechtsback staat, maar het wel een 'moeilijk verhaal' wordt. Mogelijk is ook Devyne Rensch er zondag niet bij.

Meerdere spelers hebben volgens Ten Hag pijntjes en klachten overgehouden aan de wedstrijd tegen AS Roma van donderdagavond. "Maar dat is normaal. Ik heb goede hoop dat de meesten zondag beschikbaar zijn", aldus de trainer, die tegen Vitesse vermoedelijk geen beroep kan doen op Klaiber. De rechtsachter kreeg in Rome een kans in de basis, maar viel al in de eerste helft uit. Net als vorig seizoen dreigt hij de bekerfinale te missen. Een jaar geleden, toen Klaiber nog bij FC Utrecht op de loonlijst stond, was hij geschorst voor de niet afgewerkte eindstrijd tegen Feyenoord.

Rensch miste de return tegen AS Roma vanwege een schorsing, maar kampt ook met een (lichte) blessure. Twee dagen voor de finale is over zijn inzetbaarheid nog geen duidelijkheid. "Hij heeft eergisteren een momentje gehad met zijn knie en had gisteren nog wat klachten. Vandaag heeft hij niet getraind, dus we moeten het morgen bekijken. Het is zeker niet uitgesloten dat hij meedoet", zei de trainer, die nog niet wist of Noussair Mazraoui deel zal uitmaken van de wedstrijdselectie. De vleugelverdediger kampt met een blessure aan gezichtsvermogen. "Dat moeten we morgen op de training zien. Er is zeker een kans dat hij erbij is."

Na de Europese uitschakeling moet Ajax snel de knop omzetten, weet ook Ten Hag. "We zijn getergd om zondag revanche te nemen en zijn ons er zeer van bewust dat we maar een kans hebben en we die moeten grijpen. We zullen alles opzij zetten om dat te bewerkstelligen", aldus de trainer, die merkt dat de spelersgroep gretig is. "We zitten nu in de fase van finales en kunnen nu titels winnen. In die positie hebben we ons gemanoeuvreerd. Dat vinden spelers schitterend. Ze zijn hongerig."
Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd