FC Groningen pikt opvolger van Padt op in Zuid-Afrika

FC Groningen pikt opvolger van Padt op in Zuid-Afrika

16 april 2021 – FC Groningen heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Peter Leeuwenburgh. De 27-jarige doelman komt transfervrij over van het Zuid-Afrikaanse Cape Town City FC en tekent in het Hitachi Capital Mobility Stadion een contract voor twee seizoenen met een optie voor twee extra jaren. Leeuwenburgh is na Michael de Leeuw en Radinio Balker de derde zomerversterking van de Groningers.

Het komt niet als een verrassing dat FC Groningen zich versterkt met Leeuwenburgh. Enkele media brachten de bijna twee meter lange doelman eerder deze week al in verband met een overgang naar de huidige nummer zes van de Eredivisie. De Groningers trekken Leeuwenburgh al in zo'n vroeg stadium aan omdat in de zomer Sergio Padt naar Ludogorets vertrekt, Per Kristian Bratveit terugkeert naar Djurgardens IF (als de koopoptie niet wordt gelicht) en Jan de Boer uit zijn contract loopt.

Leeuwenburgh keert deze zomer na een driejarig Zuid-Afrikaans terug op de Nederlandse velden. De in Heinenoord geboren doelman genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax, maar brak daar niet door. Namens Jong Ajax speelde hij enkele wedstrijden in de Eerste Divisie en in het seizoen 2015/16 speelde hij een half jaar op huurbasis bij FC Dordrechts. Sinds de zomer van 2018 is Leeuwenburgh werkzaam bij Cape Town City, waar hij in de Zuid-Afrikaanse competitie tot nu toe 75 wedstrijden speelde.

"Ik heb in Zuid-Afrika hard gewerkt om me te ontwikkelen als mens en keeper, wat heeft geresulteerd in een mooie transfer naar FC Groningen", aldus Leeuwenburgh. "FC Groningen heeft gekeken wat een keeper van FC Groningen vooral te doen heeft in wedstrijden, daar kwam uit veel één-tegen-één-situaties. Bij mij kwamen er veel reddingen in één-tegen-één-situaties uit, dus dat zou ik wel een sterk punt noemen. Verder ben ik lang, straal ik rust uit, coach ik veel, ben ik veel met het team bezig en ben ik comfortabel aan de bal. FC Groningen is een club die graag wil voetballen en daar kan ik mijn steentje aan bijdragen."

gerelateerd