Interview: Janssen en de Roma-lessen voor bekerfinalist Vitesse

17 april 2021, 14:24   Bijgewerkt: 17 april 2021, 15:09

Voor alles en iedereen met een Vitesse-hart is deze zondag een speciale dag en dus zeker ook voor Theo Janssen. De 39-jarige Arnhemmer hoopt van harte dat zijn club morgenavond van Ajax wint en zal de eindstrijd in De Kuip met bovenmatige interesse volgen. Samen met FCUpdate.nl blikt de voormalig middenvelder vooruit op het treffen tussen zijn twee oude werkgevers.

Een biertje bij winst

Als om 18.00 uur het startsignaal klinkt, zal Janssen vanuit zijn stoel duimen voor Vitesse. Zich opwinden voor de televisie, ziet hij niet zitten. "Ik heb nul invloed, dus waar kan ik me druk om maken? Om helemaal niks, toch? Ik ga gewoon lekker rustig aan doen en zondag ga ik lekker voor de buis zitten en eerst de Formule 1 kijken", vertelt het Vitesse-icoon. "Daarna ga ik me rustig focussen op de finale. Als ze winnen zal ik echt wel even een juichmoment hebben, maar ook niet meer dan dat. Omdat ik 's avonds bij Studio Voetbal zit, zal ik ook wat momenten moeten noteren om te bespreken. Dan ga ik 's avonds echt nog wel een biertje doen, als Vitesse wint."

De vijfvoudig international, die als individueel talententrainer en als uithangbord verder gaat bij Vitesse, beseft dat Ajax de zwaarste en mooiste opponent is in de finale. "Ajax is het beste team in Nederland, dus als je die verslaat dan is dat het hoogst haalbare en het mooiste wat er is. Het is altijd bijzonder om tegen Ajax te spelen en zeker in de finale", zegt Janssen, die donderdag in de studio van RTL 7 zag dat Ajax uit Europa werd gekegeld door AS Roma.

De ruimtes bespelen

De Arnhemmer denkt dat Vitesse wijze lessen kan trekken uit de strijdwijze van de Italianen tegen Ajax. "Je ziet dat je altijd ruimte en kansen krijgt, als je het goed doet. Ze geven best wel veel ruimte weg omdat ze aanvallende spelers hebben. Er komt altijd ruimte en die gaat Vitesse ook krijgen. Als je jongens hebt die de bal kunnen versturen en je hebt twee spitsen die onberekenbaar en snel zijn, dan kan dat toch wel interessant worden."

Het is voor de nummer vier van de Eredivisie zaak om Ajax 'te laten voelen dat ze er zijn.' "Ajax heeft toch een lichte vermoeidheid aan Rome overgehouden, maar zal echt wel gemotiveerd zijn om die wedstrijd te winnen. Dus als Vitesse in de duels kan komen en compact staat, dan hebben ze mogelijkheden. Zijn ze te lief, dan weet je dat ze gaan verliezen."

Ajax heeft een tik gehad

Uit ervaring weet Janssen wel dat Europese uitschakeling zijn sporen na kan laten bij spelers. "Het doet wel iets", stelt de oud-middenvelder. "Dat gaat toch even in je koppie zitten. Het is uiteindelijk toch een tik die je krijgt. Ik denk dat Ajax blij is dat nu de finale komt, omdat je meteen weer een finale kunt spelen. Als je nu tegen, met alle respect RKC had gespeeld, was het misschien moeilijk geweest om gelijk weer de knop om te zetten. Wat dat betreft is het wel een voordeel voor Ajax dat het direct voor een prijs kan spelen", denkt Janssen.

Door: Remco Jacobi

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen