Hele selectie Hertha in quarantaine, Bundesliga-duel afgeblazen

Hele selectie Hertha in quarantaine, Bundesliga-duel afgeblazen

16 april 2021 – Het coronavirus heeft flink toegeslagen bij Hertha BSC. De club uit de hoofdstad van Duitsland wordt zo zwaar getroffen door het virus, dat de hele ploeg in quarantaine moet. Zodoende kan de wedstrijd van zondag tegen FSV Mainz 05 geen doorgang vinden, zo heeft de leiding van de competitie besloten.

De spelersgroep van Hertha heeft met Javairô Dirlosun, Daishwan Redan en Deyovaisio Zeefuik drie Nederlanders in de gelederen. Zij zitten momenteel, net als alle andere spelers, thuis. Alle spelers moeten liefst veertien dagen binnen blijven, zo is besloten. Bij Hertha heeft trainer Pál Dárdai, assistent-trainer Admir Hamzagic en speler Dodi Lukébakio positief getest op het virus.

Hertha heeft vanwege dat feit om uitstel van de komende drie duels gevraagd in de competitie. De wedstrijd tegen Mainz van dit weekend is alvast afgelast, over de andere wedstrijden zal door de competitieleiding later een besluit worden genomen. Mogelijk komt de gehele competitie zodoende in gevaar, omdat het de vraag is of de competitie op 22 mei nu wel klaar kan zijn.

Hertha staat vijftiende in de Bundesliga en is bezig aan een moeizaam seizoen. De hoofdstedelingen pakten slechts 26 punten uit 28 duels. 

gerelateerd