Vrijspraak en ook schorsing voor Fortuna-speler Janssen

Vrijspraak en ook schorsing voor Fortuna-speler Janssen

16 april 2021 – Roel Janssen kan in de komende Eredivisie-speelronde niet in actie komen voor Fortuna Sittard. De verdediger van Fortuna Sittard is door de onafhankelijke tuchtcommissie betaald voetbal weliswaar vrijgesproken van zijn rode kaart, maar is toch geschorst voor één wedstrijd vanwege zijn stevige kritiek op leidsman Joey Kooij.

Janssen gaf tegen FC Emmen (1-3 verlies) een penalty weg en kreeg voor vasthouden een directe rode kaart. De onafhankelijke tuchtcommissie betaald voetbal heeft Janssen vrijgesproken, zo bevestigt Fortuna. Toch zal de verdediger tegen ADO Den Haag niet inzetbaar zijn. Dat heeft alles te maken met het feit dat Janssen tijdens en na de wedstrijd zeer felle kritiek leverde op arbiter Kooij.

Janssen noemde Kooij voor de camera van ESPN een 'arrogant ventje'. "Hij fluit voor iedere scheet, hij fluit voor tackles op de bal, het lijkt wel zaalvoetbal. Als je er dan wat van zegt, dan krijg je direct een boze blik en dreigt hij om kaarten te geven. Dat is Joey Kooij. Deze jongen kan gewoon niet fluiten", aldus de verdediger, die na rust een directe rode kaart kreeg.

Op het moment dat Janssen rood kreeg, was er nog niet gescoord bij Fortuna Sittard tegen FC Emmen. Mede door een tweede strafschop trokken de bezoekers uiteindelijk aan het langste eind. "Als je kijkt naar hoe hij die wedstrijden fluit... Die tweede penalty vind ik ook echt geen strafschop waard. Er valt ook niet te praten met die man", deed Janssen zijn beklag.

Die woorden zijn door de aanklager beoordeeld als 'niet toelaatbaar'. Fortuna Sittard heeft het schikkingsvoorstel geaccepteerd, 'daar het door eerdere schorsingen voor soortgelijk uitspraken te weinig mogelijkheden zag om deze aan te vechten.'

gerelateerd