Leeuwinnen stijgen naar derde plaats op FIFA-ranking

Leeuwinnen stijgen naar derde plaats op FIFA-ranking

16 april 2021 – Een mooie opsteker voor de Oranje Leeuwinnen. De Nederlandse vrouwenploeg is namelijk naar de derde plaats gestegen op de FIFA-wereldranglijst. Het heeft de derde plaats overgenomen van Frankrijk. Bovendien zal het tijdens de loting voor de Olympische Spelen in pot 1 zitten.

De FIFA heeft vrijdag de nieuwe ranglijst bekendgemaakt en op die lijst is te zien dat Oranje nu derde staat. De vorige keer bezette Nederland nog de vierde plaats. Door de stijging van de Leeuwinnen is Frankrijk een positie gezakt, naar plek vier. In de afgelopen interlandperiode verloor Oranje met 1-0 van Spanje, maar werd Australië met 5-0 verslagen. Dat land is mede door die zeperd van plaats zeven naar plaats negen gezakt.

De lijst wordt nog altijd aangevoerd door het oppermachtige Verenigde Staten, terwijl Duitsland de tweede plek in handen heeft. Nederland is samen met Brazilië het enige land in de toptien die een stijging heeft meegemaakt. De Braziliaanse vrouwen zijn een plek gestegen, maar plaats zeven.

gerelateerd