Transferweekje: Götze, Kluivert, Onana, Neymar en Ihattaren

17 april 2021, 12:03

De transfermarkt is al wekenlang gesloten, maar clubs bereiden zich langzaam voor op de samenstelling van de selectie voor komend seizoen. De markt begint daarom alweer op gang te komen. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Toekomst Mario Götze

Plots was er nieuws uit Eindhoven: Mario Götze zou PSV in de komende zomer willen verlaten. Het nieuws werd groot opgepakt en hoewel die wens niet bevestigd werd, werd wel duidelijk dat er een clausule is opgenomen in zijn verbintenis. Voor een reeds bepaald bedrag kan hij PSV in de komende zomer verlaten als er een club van statuur zich voor zijn diensten meldt. Bovendien is zijn toekomst gelieerd aan die van coach Roger Schmidt en die werd juist gelinkt aan Eintracht Frankfurt deze week. Is hij volgend seizoen nog steeds te bewonderen in de Eredivisie?

Keepersnieuws bij topclubs

Leipzig twijfelt over Kluivert

Het is voor Justin Kluivert nog onduidelijk waar hij komend seizoen speelt. De 21-jarige aanvaller wordt momenteel door AS Roma verhuurd aan RB Leipzig, maar die club weet volgens BILD nog niet of het een toekomst ziet in de Nederlandse aanvaller. De kwaliteiten van de ex-Ajacied staan bij de clubleiding buiten kijf, daar wordt interin niet aan getwijfeld. Wél wordt er gediscussieerd over het gedrag van Kluivert. Binnen de lijnen maakt Kluivert namelijk té veel schwalbes. Het acteertalent van de buitenspeler wekt veel irritatie bij zijn ploeggenoten en tegenstanders. Leipzig is onlangs met Kluivert om de tafel gegaan om hem hierop te wijzen. De Duitse krant meldt dat de aanvaller tot het einde van het seizoen heeft om beterschap te tonen. Mocht Leipzig alsnog overtuigd raken, dient het een bedrag van rond de tien miljoen euro neer te tellen.

Gaat Ihattaren naar Ajax?

PSG legt rode loper uit voor Neymar en Mbappé

Een langgekoesterde wens van Paris Saint-Germain lijkt in vervulling te gaan. De club plaatste zich deze week ten koste van Bayern München voor de halve finales van de Champions League en gaat er ook in slagen om sterspeler Neymar bij de club te houden. L'Équipe rept over een spoedig akkoord tussen club en speler. Het huidige contract van Neymar bij PSG loopt in 2022 af. PSG is al langere tijd bezig om zijn verbintenis te verlengen, maar de Braziliaan hield langere tijd de boot af. Inmiddels is dat anders en wil de aanvaller graag verlengen. De laatste weken zijn de partijen steeds dichter bij elkaar gekomen. Het nieuwe contract van Neymar zal lopen tot 2027, wat betekent dat de 29-jarige sterspeler zijn loopbaan waarschijnlijk afsluit in Frankrijk. Daarnaast lijkt ook het andere goudhaantje, Kylian Mbappé, besloten te hebben dat zijn toekomst bij PSG ligt. De geruchten over een langer verblijf van de jonge superspits zijn echter nog wel iets minder hardnekkig dan bij Neymar het geval is.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen