PSV blij met Drommel: "Zijn overtuigd van zijn kwaliteiten"

PSV blij met Drommel: "Zijn overtuigd van zijn kwaliteiten"

16 april 2021 – Met volle overtuiging heeft PSV keeper Joël Drommel weggekocht bij FC Twente. Dat het vertrouwen bij PSV groot is in de doelman, blijkt wel uit het feit dat 24-jarige keeper voor vijf jaar heeft getekend. John de Jong geeft tekst en uitleg.

De technisch manager van PSV ziet de keeper als een welkome versterking. "Joël heeft ondanks zijn nog jonge leeftijd al ontzettend veel ervaring op het hoogste niveau", legt hij uit op de clubwebsite. "Hij is één van de meest beloftevolle keepers van Nederland en de Eredivisie. We zijn overtuigd van zijn kwaliteiten en potentie."

De prioriteit van PSV lag dan ook bij het aantrekken van een keeper. "Met het aanstaande vertrek van Lars Unnerstall en de mogelijkheid dat Yvon Mvogo terugkeert naar RB Leipzig in ons achterhoofd, wilden we er zeker van zijn bij de start van het seizoen te beschikken over een betrouwbare keeper die de kwaliteiten heeft om voor PSV te spelen", vervolgt De Jong. "Dat is met het aantrekken van Joël gelukt. Daarnaast beschikken we met Maxime Delanghe en Vincent Müller over twee talentvolle keepers die dit seizoen gegroeid zijn door trainingen bij de A-selectie en wedstrijdminuten met Jong PSV."

Voor Drommel is het vrijdag een mooie dag. Al lange tijd had hij zijn zinnen gezet op een transfer naar Eindhoven. "Vanaf het eerste gesprek, heb ik mijn zinnen op een overstap naar PSV gezet", zegt Drommel. "De club en Roger Schmidt hebben veel vertrouwen in mijn kwaliteiten. PSV is een Nederlandse topclub, die jaarlijks strijdt om de prijzen en Europees voetbal speelt. Naar die uitdaging was ik op zoek. Ik wil het seizoen goed afsluiten en kijk enorm uit om daarna aan te sluiten bij PSV en kennis te maken met de spelersgroep en overige stafleden."

gerelateerd