Spoorboekje: interview met Theo Janssen en topper in Engeland

17 april 2021, 10:47

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 17 april.

Specials

Interview: Janssen en de Roma-lessen voor bekerfinalist Vitesse

Voor alles en iedereen met een Vitesse-hart is zondag een speciale dag en dus zeker ook voor Theo Janssen. De 39-jarige Arnhemmer hoopt van harte dat zijn club vanavond van Ajax wint en zal de eindstrijd in De Kuip met bovenmatige interesse volgen. Samen met FCUpdate.nl blikt de voormalig middenvelder vooruit.

Transferweekje

De transfermarkt is al wekenlang gesloten, maar clubs bereiden zich langzaam voor op de samenstelling van de selectie voor komend seizoen. De markt begint daarom alweer op gang te komen. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wedstrijden

Chelsea - Manchester City (18.30 uur)

Het vertrouwen zal vanavond op Wembley groot zijn bij zowel Chelsea als Manchester City. Die teams kunnen vanavond in Londen een volgende stap zetten naar een prijs, als de halve van de FA Cup gespeeld gaat worden. Chelsea en Man City bereikten midweeks allebei de halve finales van de Champions League, door respectievelijk FC Porto en Borussia Dortmund uit te schakelen. Voor City zou het winnen van de FA Cup de eerste van mogelijk vier prijzen zijn, terwijl Chelsea voor het eerst met Thomas Tuchel als manager eremetaal hoppt te grijpen. Zondag spelen Leicester City en Southampton de andere halve finale tegen elkaar.

Antwerp FC - RC Genk (20.45 uur)

Op het randje en eingelijk daarover zat John van den Brom voor ontslag van RC Genk, maar het feit dat de Belgische club al zoveel coaches had gehad, zorgde ervoor dat de oefenmeester mocht aanblijven. En hij heeft het tij knap gekeerd! Met zes zeges in de laatste zeven duels en het bereiken van de bekrefinale is de glimlach terug bij Van den Brom. Kan hij FC Antwerp FC van de tweede plaats stoten? 

Athletic Bilbao - FC Barcelona (21.30 uur)

Na de nederlaag tegen Real Madrid is het voor Ronald Koeman en FC Barcelona zaak om de Copa del Rey-finale van Atheltic Bilbao te winnen. Niet alleen om de eerste hoofdprijs in bijna twee jaar te pakken en revanche te nemen op de op bizarre wijze verloren Super Copa tegen Athletic Bilbao eerder in december. Maar bovenal om het goede gevoel te krijgen van de imposante reeks waaraan het bezig was vóór de nederlaag in El Clásico.

Voetbal op tv

15.30 uur: VfL Wolfsburg - Bayern München, ESPN 4, live verslag van het Bundesliga-duel

15.30 uur: SC Freiburg - Schalke 04, ESPN 5, live verslag van het Bundesliga-duel

15.30 uur: Borussia Mönchengladbach - Frankfurt, ESPN 6, live verslag van het Bundesliga-duel

18.30 uur: Chelsea - Manchester City, BBC One, live verslag van het League Cup-duel

20.00 uur: Go Ahead Eagles - Almere City FC, ESPN, live verslag van het Eerste Divisie-duel

21.15 uur: Wolverhampton Wanderers - Sheffield United, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

21.30 uur: Athletic Bilbao - FC Barcelona, Ziggo Sport, live verslag van het Copa del Rey-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen