Karsdorp vond Ajax beter spelen: "Maar wij staan in halve finale"

Karsdorp vond Ajax beter spelen: "Maar wij staan in halve finale"

16 april 2021 – Het is Rick Karsdorp gelukt om met AS Roma de halve finales van de Europa League te bereiken. De verdediger keerde donderdag terug in de ploeg van de Italianen en speelde met 1-1 gelijk, wat volstond na de 1-2 overwinning in Amsterdam. Karsdorp is trots op zijn ploeg.

De Nederlander stond na de wedstrijd RTL te woord. Dat diverse Ajacieden zeiden dat zij de betere waren geweest in het tweeluik, heeft ook Karsdorp meegekregen. "Misschien zijn ze gefrustreerd over het feit dat ze de eerste wedstrijd de 2-0 moeten maken en daarna verder konden uitlopen",  zei de oud-speler van Feyenoord. "Op basis van deze wedstrijd zou ik niet weten waarom ze gefrustreerd zijn."

Karsdorp vond wel dat Ajax makkelijker speelde dan Roma. "Dat was voetballend zeker zo. Maar wij staan in de halve finale. Wij zijn ook een volwassen ploeg, dat heb je wel kunnen zien. Maar er komt ook geluk bij kijken. Dat zij na rust snel de 0-1 maakten, is iets wat je niet wilt. Gelukkig voor ons werd de 0-2 afgekeurd. Daarna zijn ze niet echt gevaarlijk meer geweest. Maar het was wel even billenknijpen."

gerelateerd