Van de Beek met United simpel naar laatste vier EL

Van de Beek met United simpel naar laatste vier EL

15 april 2021 – Manchester United heeft zich geschaard bij de laatste vier van de Europa League. De Engelse grootmacht won donderdagavond ook de tweede wedstrijd van het tweeluik tegen Granada. Een vroeg doelpunt van Edinson Cavani en een late eigen goal van Jesus Vallejo leverde The Red Devils een 2-0 zege op. Dat was na de 0-2 overwinning van vorige week ruim voldoende voor een plek in de halve finale.

De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer nam vorige week een voorschot op een plek in de halve finale door in Spanje met 0-2 te winnen. De return leek zich te lenen voor speeltijd voor Donny van de Beek, maar zoals wel vaker dit seizoen nam de Nederlandse middenvelder plaats op de bank toen het eerste fluitsignaal klonk.

De wedstrijd op Old Trafford was nog maar een paar minuten oud toen Cavani de score opende en de opdracht voor Granada nog een stukje moeilijker maakte. Een vroege voorzet werd door Paul Pogba knap teruggekopt op de Uruguayaan, die de bal op zijn pantoffel nam en Granada-keeper Rui Silva kansloos liet.

De 1-0 voorsprong (en 0-3 voorsprong over twee wedstrijden) was voor Solskjaer aanleiding om Pogba in de rust in de kleedkamer te laten en Van de Beek in te brengen. De voormalig speler van Ajax maakte in de 45 minuten die hij kreeg een aardige indruk, maar kon zich niet onderscheiden met een assist of een doelpunt. Jesus Vallejo, verdediger van Granada, scoorde in blessuretijd nog wel. Hij verschalkte zijn eigen doelman en bepaalde daarmee de eindstand op 2-0.

Manchester United neemt het in de halve finale van de Europa League op tegen AS Roma, dat vanavond Ajax uitschakelde. De clubs treffen elkaar op 29 april en 6 mei.

gerelateerd