Gudde verbaast zich over uitspraken Henk de Jong

Gudde verbaast zich over uitspraken Henk de Jong

15 april 2021 – Eric Gudde heeft verbaasd gereageerd op de uitspraken van Henk de Jong. In een interview met het Algemeen Dagblad gaf de trainer van SC Cambuur aan dat hij het niet verstandig acht dat de directeur betaald voetbal van de KNVB de schaal uitreikt, mocht de club uit Leeuwarden kampioen van de Eerste Divisie worden.

"Dat is beter van niet, ook voor hem. Op menselijk gebied bedoel ik dat. Dat moet hij niet doen, dat is niet verstandig. Verder is het een hartstikke nette man", zei De Jong, die met Cambuur dicht bij een terugkeer naar de Eredivisie is. Winnen de Leeuwarders vrijdag in eigen huis van Helmond Sport, dan zijn zij officieus gepromoveerd.

De kans is ook groot dat Cambuur zich binnenkort kampioen van de Eerste Divisie mag noemen. Wint de club uit Leeuwarden de titel, dan zal Gudde in zijn functie van directeur betaald de schaal gewoon uitreiken. De uitspraken van De Jong hebben daar niets aan veranderd. "Apart dat een trainer zich opwerpt als woordvoerder van de club'', aldus Gudde in een reactie tegen dezelfde krant. "Wat wil hij hiermee bereiken? Ik heb wel mijn verantwoordelijkheden als KNVB-directeur."

gerelateerd