Wijndal reageert op geruchten: "Ik weet er echt niks van"

Wijndal reageert op geruchten: "Ik weet er echt niks van"

15 april 2021 – Het is nog maar de vraag of het AZ gaat lukken om zijn belangrijke krachten deze zomer binnenboord te houden. Meerdere spelers hebben zich in de kijker van grotere clubs gespeeld, onder wie Owen Wijndal. De linkervleugelverdediger werd al eens gelinkt aan Ajax en onlangs ook in verband gebracht met Inter.

Tegenover Voetbal International reageert Wijndal op de vermeende interesse. "Dat heb ik ook gelezen. Ik weet er alleen echt niks van. Er wordt zoveel gezegd en geschreven. Ik kijk bewust niet zoveel op social media. Daar ga je niet beter van voetballen", aldus de linkspoot, die in Alkmaar beschikt over een contract dat medio 2023 afloopt.

Wijndal is bezig aan zijn tweede seizoen als vaste linksback van AZ. De linkervleugelverdediger heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en is uitgegroeid tot volwaardig international. In oktobter tijdens de verloren oefenwedstrijd tegen Mexico (0-1) maakte Wijndal zijn interlanddebuut. Daarna volgden nog eens zes optredens in het Nederlands elftal. De kans is groot dat bondscoach Frank de Boer de linksback deze zomer meeneemt naar het EK.

Onlangs gaf Wijndal in een interview met het Algemeen Dagblad aan dat hij het liefst deze zomer een transfer wil maken. "Dat moet niet, maar het liefst wel", zei hij. "Ik merk dat het dichterbij komt, we hebben het er vaker over. Vorig seizoen bijvoorbeeld was dat veel minder het geval. Kwam ook wel door corona natuurlijk. Het liefst ga ik direct naar het hoogst haalbare. De echte top. Maar als die clubs niet komen, dan niet."

gerelateerd