Terzic uit onvrede over arbitrage: "Het was onreglementair"

Terzic uit onvrede over arbitrage: "Het was onreglementair"

15 april 2021 – Borussia Dortmund-trainer Edin Terzic en middenvelder Emre Can hebben na de Champions League-kraker tegen Manchester City hun onvrede over de arbitrage geuit. De coach was het niet eens met de gegeven strafschop voor Manchester City, volgens hem werden de regels niet goed gehandhaafd. Ook ging de trainer van BVB nog even in op het vormdipje van superspits Erling Braut-Haaland.

Sinds gisteravond is het Champions League-avontuur van de ploeg in het geel-zwart definitief voorbij. Een 1-2 verliespartij zorgde ervoor dat City doorging naar de halve finales. De spelers en trainer van Dortmund konden zich daar echter niet bij neer leggen. Volgens de trainer werden er een hoop beslissingen gemaakt in het nadeel van de Duitsers. Vorige week werd een zuivere goal van Jude Bellingham afgekeurd, terwijl er gisteravond een discutabele penalty werd gegeven aan Manchester City na een handsbal van Can.

"Ieder seizoen krijgen we duidelijke uitleg over eventuele wijzigingen in de regels. Dit seizoen is ons duidelijk verteld dat er geen sprake van een overtreding is wanneer de speler de bal tegen zijn eigen arm kopt", zei Terzic tegenover de pers. Can, die de bal tegen zijn eigen arm kopte en daarmee een penalty weggaf, is ook niet te spreken over de arbitrage. "In de regelementen staat dat dit geen reden is voor een strafschop. Dat het op deze manier is gegaan is pijnlijk voor ons."

Ook ging de trainer nog even kort in op de situatie van Haaland, die geen indruk kon maken. De Noor kwam opnieuw niet tot scoren tegen Manchester City. Toch sprak de trainer zijn vertrouwen uit in de jongeling. "Hij heeft nu een periode waarin hij niet scoort, maar ik zie dat niet als een groot probleem. Als hij hard blijft werken, komen de goals automatisch. Hij is ook maar een mens."

gerelateerd