Spoorboekje: promoveert Cambuur officieus naar de Eredivisie?

16 april 2021, 07:00   Bijgewerkt: 15 april 2021, 23:59

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 16 april.

Wedstrijden

SC Cambuur – Helmond Sport (20.00 uur)

Het kan een feestelijke avond worden voor Cambuur. Bij een overwinning is de promotie naar de Eredivisie officieus voor de club uit Leeuwarden. Vorig seizoen lag Cambuur al op koers voor promotie, maar toen gooide het coronavirus roet in het eten. Dit seizoen is Cambuur weer oppermachtig in de Eerste Divisie en is de finish echt in zicht. De laatste horde voor de geel blauwen is Helmond Sport, dat er alles aan gaat doen om het feestje nog even uit te stellen. De club uit Helmond staat op plek elf en is zodoende bezig aan een zeer behoorlijk seizoen. Bij verlies kan Cambuur het volgende week nog eens proberen bij Jong AZ, al kan er zaterdag ook nog goed nieuws komen als Almere City FC niet wint bij Go Ahead Eagles.

RB Leipzig – Hoffenheim (20.30 uur)

Het is de wedstrijd van Julian Nagelsmann, hij mag het met zijn huidige club RB Leipzig opnemen tegen de club waar hij als trainer groot werd. Om in de titelrace te blijven zijn de drie punten hard nodig voor de huidige nummer twee van Duitsland. Momenteel ligt Bayern München vijf punten voor op Leipzig. Als Leipzig de drie punten pakt, is het aan VfL Wolfsburg om het Bayern München lastig te maken zaterdagmiddag. Hoffenheim pakte maar één punt uit de laatste drie wedstrijden, waardoor de huidige nummer twaalf moet voorkomen dat het nog verder afglijdt.

Everton – Tottenham Hotspur (21.00 uur)

Tottenham Hotspur heeft wat goed te maken vrijdagavond. Afgelopen weekend verloor Tottenham met 1-3 in eigen huis van Manchester United, daarmee kwam de ambitie om Europees voetbal te spelen volgend seizoen in groot gevaar. Bij de directe concurrent Everton, dat slechts één punt onder de Spurs staat op de ranglijst, heeft Tottenham de kans om het goed te maken. Everton behaalde slechts twee punten uit de laatste vier wedstrijden en staat achtste. Met nog een verliespartij lijkt de hoop op Europees voetbal vervlogen te zijn voor de blauwe club van de Merseyside.

Voetbal op tv

18.00 uur: NEC Nijmegen - Jong AZ, ESPN, live verslag van het Keuken Kampioen Divisie-duel 

19.50 uur: Roda JC - NAC Breda, ESPN 3, live verslag van Keuken Kampioen Divisie-duel

19.50 uur: Cambuur - Helmond Sport, ESPN 2, live verslag van het Keuken Kampioen Divisie-duel.

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

20.30 uur: RB Leipzig - 1899 Hoffenheim, ESPN 4, live verslag van het Bundesliga-duel

21.00 uur: Everton - Tottenham Hotspur, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Premier League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen