SC Heerenveen
0 – 0
Fortuna Sittard

Rasmussen aast op bekerwinst: "Dat is waar je het voor doet"

Rasmussen aast op bekerwinst: "Dat is waar je het voor doet"

14 april 2021 – Jacob Rasmussen is dit seizoen een van de sterkhouders van Vitesse en dat wil de verdediger graag bekronen met de winst van de KNVB Beker. De huurling van Fiorentina weet echter dat de finale tegen Ajax erg lastig zal worden voor de Arnhemmers. Ramussen verwacht wel dat hij en zijn ploeggenoten een goede kans maken om de Amsterdammers te verslaan.

"Het wordt een hele uitdaging voor ons", vertelt Rasmussen in gesprek met Omroep Gelderland. "Ajax heeft echt goede spelers. Geef je Ajax te veel het initiatief, dan overlopen ze iedere tegenstander. We moeten er bovenop zitten, want anders krijgen ze echt een makkelijke avond. De kracht en kwaliteiten die ze hebben zijn ons bekend."

De 23-jarige Deen verwacht een bijzondere wedstrijd in de Kuip. "Ik heb zelf nog nooit een echte finale gespeeld. Deze wedstrijden kennen hun eigen wetten en je hebt altijd een kans. Ze zijn onvoorspelbaar en dus ook prachtig. Ik kijk er echt naar uit, maar het gaat om winnen. Daarnaast gaat het voor de club en voor ons ook om eer en aanzien. Dat is waar je het als speler voor doet."

Waar de toekomst van Rasmussen ligt, is nog niet bekend. Hij wordt dit seizoen door Vitesse gehuurd van Fiorentina. Daar heeft hij nog een contract tot medio 2024. "Ik praat nu niet echt met Fiorentina. Dat is voor het einde van het seizoen. Als we Europees voetbal halen met Vitesse is het zeker interessant om te blijven. Ik heb het erg goed naar mijn zin bij de club."

gerelateerd