Tuchel is trots en heeft liever Real dan Liverpool in halve finale

Tuchel is trots en heeft liever Real dan Liverpool in halve finale

14 april 2021 – Voor het eerst in zeven jaar is Chelsea er weer bij in de halve finales van de Champions League. Aan de hand van Thomas Tuchel, die vorig seizoen met Paris Saint-Germain de finale verloor, heeft de ploeg ten koste van FC Porto doorstaan. Tuchel vindt dat zijn ploeg trots mag zijn.

Dinsdag verloor Chelsea met 0-1 van FC Porto, maar dat was geen probleem na de 0-2 zege van vorige week. "We hebben een sterke ploeg", zegt Tuchel tegen BT Sport. "Helaas konden we het dinsdag niet beslissen, waardoor we in de wedstrijd moesten blijven hangen. Het is geweldig om in de halve finale te staan, dat is een knappe prestatie."

In de halve finale wacht de winnaar van het tweeluik tussen Liverpool en Real Madrid. Tuchel lijkt te hopen op Real. "Ik houd er niet zo van om tegen teams uit eigen land te spelen", zegt de coach. "Het voelt mooier om tegen buitenlandse ploegen te spelen in Europese toernooien. Ik ga sowieso kijken naar de wedstrijd van woensdag. Alles is mogelijk. Liverpool is erg sterk en dus we zullen kijken hoe het zal gaan. Het is fijn om als halve finalist naar de wedstrijd te kunnen kijken."

gerelateerd