Feyenoord geeft uitgekleed scoutingsapparaat impuls

14 april 2021, 11:28

Feyenoord heeft woensdag nieuws naar buiten gebracht over het scoutingsapparaat. De club heeft drie nieuwe medewerkers in de arm genomen die in de scouting aan het werk zullen gaan. Het gaat Mark Ruijl, Christos Akkas en Bernard Schuiteman.

Ruijl (coördinator scouting en hoofd data scouting) en Akkas (scout) gaan per 15 april aan het werk in Rotterdam-Zuid. Schuiteman, die als scout gaat werken, start op 1 juli met zijn werkzaamheden. Volgens technisch directeur Frank Arnesen was het nodig dat de scouting een impuls zou krijgen. "De scouting uitbreiden en toekomstbestendig maken is een van onze speerpunten", vertelt Arnesen. "Met de komst van Mark, Christos en Bernard leggen we een solide basis voor een goed scoutingapparaat. Zo kunnen we werk maken van het halen van spelers die Feyenoord beter maken – zowel op sportief als op financieel gebied."

Ruijl, Akkas en Schuiteman zijn volgens hem echte aanwinsten voor de club. "Met Mark hebben we een dataspecialist in huis gehaald die de basis moet vormen van het scoutingapparaat. Christos is een zeer talentvolle scout die in de top van het Griekse voetbal en internationaal zijn sporen heeft verdiend. En Bernard heeft bij diverse grote Europese clubs bewezen een neus te hebben voor voetbaltalent uit met name centraal-Europese competities."

Het scoutingapparaat van Feyenoord bestaat naast dit drietal ook uit Bjarne Hansen. De Deen, die sinds begin vorig jaar voor de club werkt, richt zich vooral op spelers uit Scandinavië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen