Willem II kwetsbaar bij standaardsituaties: "Beneden alle peil"

14 april 2021, 10:06   Bijgewerkt: 14 april 2021, 10:12

Niet alleen qua veldspel heeft Willem II het moeilijk dit seizoen, maar ook qua het weggeven van doelpunten uit standaardsituaties. Slechts twee Eredivisie-clubs gaven vaker doelpunten weg dan Willem II. Sebastian Holmén baalt er stevig van.

De Zweedse verdediger geeft bij het Brabants Dagblad zijn analyse op de weggeven doelpunten. "Het is echt beneden alle peil", zegt Holmén, die aangeeft dat er stevig over is gesproken. "Maar weet je wat het is? Je kunt over van alles praten. Wie moet waar staan? Dekken we man op man? Gaan we voor zonedekking? Maar uiteindelijk draait het maar om één ding: concentratie. Je bewust zijn van wat er gebeurt, om je heen kijken."

Afgelopen weekend ging het weer mis, toen Heracles Almelo de 3-0 uit een standaardsituatie kon binnenlopen. "Bij de tweede paal stonden drie gasten van Heracles klaar om te scoren. Drie... Wij staan er allemaal maar naar te kijken. Vandaar dat ik ook zo boos was", zegt de Zweed. Die goal viel uit een korte corner. "Hun verdedigers hadden ruim de tijd om mee naar voren te komen, toch? Nou, dat betekent dat wij dus ook de tijd hadden om de organisatie goed neer te zetten. Misschien zien jongens nu in dat terugwándelen niet genoeg is, je moet terugsprínten bij een corner tegen."

Willem II staat vijftiende in de Eredivisie, met evenveel punten als nummer zestien VVV-Venlo. Het gat met FC Emmen is slechts één punt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen