Makkelie over breuk met Diks: "Een lastige keuze"

Makkelie over breuk met Diks: "Een lastige keuze"

14 april 2021 – Danny Makkelie heeft gebroken met grensrechter Mario Diks, maar die beslissing viel de arbiter wel erg zwaar. De keuze werd eerder deze week openbaar en zorgde voor nogal wat ophef én teleurstelling bij rechterhand Diks. Over de aanleiding - zeer vermoedelijk de afgekeurde goal van Cristiano Ronaldo - wil Makkelie overigens nog steeds niks kwijt.

"Ik heb jaren samengewerkt met Mario, dus je zult begrijpen dat dit een lastige keuze is", bevestigt Makkelie tegenover het Algemeen Dagblad het voor moeilijke besluit. Verder wil hij zich vooral richten op het verdere fluiten zonder Diks. "We zitten zo kort voor het EK, daar kunnen we ons als arbitrage ook plaatsen voor het WK. Daar gaat nu alle focus op. En op de laatste wedstrijden in Europa en de Eredivisie uiteraard."

Dat doet hij met Jan de Vries als directe vervanger van Diks. De beslissing van Makkelie was misschien wel een moeilijke om te nemen, toch kon die maar op weinig begrip rekenen bij het grote publiek. Op social media verscheen veel kritiek op de leidsman, terwijl ook analist Wim Kieft maar weinig begrip kon opbrengen voor de harde beslissing.

"Moet Makkelie niet gewoon zelf de verantwoordelijkheid nemen, in plaats van het af te schuiven op die arme grensrechter", vroeg hij zich in de studio van SBS 6 af. "Dit is toch nooit te zien vanaf de cornervlag. Dit valt me een beetje tegen van Makkelie." Op Twitter wordt gesproken over 'broedermoord', 'een mes in de rug van Diks' en het feit dat team Makkelie 'geen team' meer zou zijn.

gerelateerd