Chelsea gaat ondanks wondergoal van Porto verder

13 april 2021, 23:06   Bijgewerkt: 13 april 2021, 23:49

Spectaculair was het niet, maar Chelsea heeft de return tegen FC Porto goed doorstaan. Na de 0-2 zege van vorige week was het dinsdagavond voldoende om met 0-1 gelijk te verliezen van de Portugezen. Chelsea nam het vijandelijke doel niet één keer onder vuur, maar is dus wel door.

Door de 2-0 overwinning van vorige week was de uitgangspositie van Chelsea uiteraard zeer goed te noemen voor het duel van vanavond. Thomas Tuchel koos er wederom voor om Hakim Ziyech, die de laatste weken geen basisspeler meer is, op de bank te laten starten. Net als vorige week werd het duel overigens vanwege coronaprotocollen in het stadion van Sevilla gespeeld.

Waar het andere Champions League-duel van vanavond bol stond van het spektakel, was dat bij Chelsea tegen Porto absoluut niet het geval. Na drie minuten was er overigens wel even onrust, toen verdediger Pepe zijn directe tegenstander Kai Havertz hardhandig tegen de vlakte werkte en meteen een kaart had verdiend, die hij niet kreeg. Porto probeerde het wel, maar kreeg net als vorige week maar weinig grote kansen. Illustrerend voor de eerste helft was een volley van Jesus Corona. De Mexicaan veegde het speeltuig van dichtbij hoog over.

Thomas Tuchel ijsbeerde met name in de eerste helft af en toe ontevreden ijsberend langs de lijn, maar kon wel tevreden zijn over het feit dat zijn team nauwelijks kansen weggaf. Dat bleek ook in de tweede helft het geval. Voor de neutrale kijker was het echter zonde dat Chelsea aanvallend zo weinig liet zien. Ongetwijfeld zag Ziyech het vanaf de zijkant ontevreden aan. Het belangrijkste was natuurlijk voor Chelsea om de nul te houden en dat lukte vrij eenvoudig. Ziyech kwam er overigens vijf minuten voor tijd in bij de Engelsen.  Ook met hem lukte het Chelsea niet om ook maar één doelpoging te forceren. Het duel leek in 0-0 te eindigen, maar in de slotfase werd er door Porto toch nog gescoord.

Mehdi Taremi maakte in de laatste minuten een geweldige goal, door met een fantastische omhaal de 0-1 te maken. Die goal had meer verdiend, maar was uiteindelijk niet genoeg om Chelsea echt pijn te doen. Mogelijk zit er voor de aanvaller later nog wel een Puskas-award in, want zo mooi was dit doelpunt.

Zodoende bereikt Chelsea de halve finales van de Champions League en dat is een gigantisch succes te noemen voor Tuchel en zijn mannen. Net als vorig seizoen met PSG is de Duitser er dus ook dit seizoen bij in de halve eindstrijd. Het is voor het eerst in zeven jaar dat de Londenaren bij de laatste vier zitten.