Leeuwinnen krijgen vaccinatie voor Spelen: "Bevoorrecht"

13 april 2021, 22:08

Er is dinsdag besloten dat Nederlandse sporters die aan de Olympische Spelen gaan deelnemen, een vaccinatie kunnen krijgen voorafgaand aan het evenement. Op die manier wil Nederland ervoor zorgen dat alle deelnemers definitief van de partij kunnen zijn. Dat geldt dus ook voor de Oranje Leeuwinnen, tot tevredenheid van Sarina Wiegman.

De bondscoach sprak zich na de 5-0 zege op Australië uit over het feit dat de speelsters een prik kunnen krijgen. "We voelen ons bevoorrecht", zegt zij tegen het het Algemeen Dagblad. "We zijn al even onderweg met het vaccineren van ouderen en de mensen die het echt nodig hebben. We komen nu kennelijk in de fase dat dit ook kan. Voor onze branche ben ik hier heel blij mee, al weet ik ook dat het maatschappelijk best ingewikkeld ligt", zegt Wiegman. Het is echter wel een probleem dat het grootste deel van de ploeg vanaf morgen weer in het buitenland bij de clubs zal zijn.

Wiegman heeft overigens laten weten dat het uiteraard ieders eigen keuze is om wel of niet een vaccin te nemen. Lineth Beerensteyn van Bayern München twijfelt daar bijvoorbeeld over. "Aan de ene kant ben ik hier wel blij mee, maar ik vind het ook een lastige situatie", aldus de aanvalster, die vanavond ook scoorde. "Het geeft dit dus een dubbel gevoel. Ik ben nog niet zo bezig met het vaccineren, maar ik hoor natuurlijk wel af en toe wat voorbij komen. Ik twijfel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen