Leeuwinnen revancheren zich met ruime zege op Australië

13 april 2021, 23:54

Het Nederlands vrouwenteam heeft zich hersteld van de 1-0 nederlaag tegen Spanje van afgelopen vrijdag in Marbella. Waar de Oranje Leeuwinnen toen totaal niet in het stuk voorkwamen, was dat dinsdag precies andersom. Het team van Sarina Wiegman kende geen problemen en geen genade met Australië: 5-0.

Oranje staat vierde op de wereldranglijst van de FIFA, terwijl Australië zevende staat. Bovendien zijn beide landen komende zomer van de partij op de Olympische Spelen in Tokio. Een klein verschil werd dus verwacht, maar op het veld was Oranje veel te sterk voor Australië. Al na vijf minuten was het prijs voor de ploeg van Sarina Wiegman. Vivianne Miedema trof net geen doel, waarna Jill Roord wel succesvol de trekker overhaalde. De speelster van Arsenal was één van de vijf verschillende doelpuntenmaaksters in de wedstrijd.

In Nijmegen gaf de goede start Oranje een boost om de goede vorm door te trekken. Een kwartier na de openingsgoal was Lieke Martens trefzeker met een prima knal in de korte hoek en acht minuten daarna krulde ook Jackie Groenen, na goed werk van Sherida Spitse en Miedema, raak: 3-0.

Binnen het halfuur had Oranje dus al een 3-0 voorsprong te pakken. Reden om daarna wat rustiger aan te doen, maar toch werd er nog twee keer gescoord. Lineth Beerensteyn zorgde halverwege de tweede helft voor de 4-0 na een prachtige bal van Martens en het slotakkoord kwam op naam van Daniëlle van de Donk. De middenveldster drukte koeltjes af: 5-0.

Zodoende hebbend de Oranje Leeuwinnen zich goed hersteld voor het het verlies tegen Spanje en is het vertrouwen richting de Spelen weer iets toegenomen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen