Cosinus wil ADO Den Haag nog steeds overnemen

13 april 2021, 20:29

Er kwamen deze week berichten naar buiten over het mogelijke afhaken van de Cosinus Capital Group Partners wat betreft ADO Den Haag, maar volgens de voorman van dat bedrijf is dat helemaal niet aan de orde. De groep heeft nog altijd als doel om de Eredivisie-club in handen te krijgen, zegt voorman Anthony Rothengatter.

Hij spreekt bij Omroep West klare taal en stelt dat het bedrijf nog steeds in de race is. "Ik was nogal verbaasd toen ik de berichten maandagavond op internet zag verschijnen. Het klopt niet", luidt zijn reactie. Hij tekende in maart een koopovereenkomst met United Vansen, dat graag van ADO af wil. Zondagavond stuurde Rothengatter grootaandeelhouder Wang Hui van United Vansen een mail. Daarin gaf hij aan van enkele zaken af te willen, maar dat betekent volgens hem echter niet dat de overname geen doorgang meer kan vinden.

"Dat heeft niets te maken met de overname van ADO Den Haag", zegt Rothengatter. "Die deal is gesloten, dat geld is er. ADO heeft momenteel een acuut financieel probleem van twee miljoen euro. Dat komt omdat UVS een liquiditeitsgarantie heeft afgegeven aan ADO, maar nog niet aan de betalingsverplichting heeft voldaan."

Daar zit volgens hem dan ook de crux. "Tijdens de overnamedeal heeft UVS gevraagd of wij een kortlopende financiering (eigenlijk een lening) kunnen verstrekken ter waarde van twee miljoen euro om daarmee de acute financiële problemen van ADO op te lossen. Dat geld hebben wij nog niet bij elkaar. Je moet het zien als twee trajecten. Traject een is de overname van de club, dat geld is er inmiddels en moet alleen nog worden goedgekeurd door de KNVB. Traject twee is de kortlopende financiering, dat geld is er nog niet."

En wat als die kortlopende financiering niet voor elkaar komt? "Dan zijn er meerdere oplossingen mogelijk", reageert de voorman. "Wij gaan door met het zoeken van een oplossing. Wij willen China en ADO helpen. Wij kunnen ieder moment een telefoontje krijgen dat het geld er is. Voor de duidelijkheid: dit probleem is een United Vansen-probleem, geen Cosinus-probleem."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen