Met corona besmette De Rossi ontslagen uit ziekenhuis

Met corona besmette De Rossi ontslagen uit ziekenhuis

13 april 2021 – Langzaam maar zeker gaat het beter met Daniele De Rossi. De voormalig middenvelder van AS Roma en Boca Juniors maakt tegenwoordig deel uit van de technische staf van de nationale ploeg van Italië en is in die hoedanigheid tegen een coronabesmetting aangelopen. Die liet zijn sporen flink na.

De assistent van Roberto Mancini werd besmet tijdens de afgelopen interlandperiode, toen ook veel spelers van de selectie en meerdere stafleden het virus opliepen. Dat had alles te maken met het feit dat de ploeg de coronaregels niet goed genoeg naleefde. De 37-jarige De Rossi kreeg het virus onder de leden en dat had flinke gevolgen voor de Italiaan. Hij werd op 9 april opgenomen in het Spallanzani Hospital en verbleef daar enkele dagen, omdat hij een dubbele longontsteking opliep.

Met die ontsteking gaat het inmiddels weer de goede kant op, waardoor De Rossi dinsdag het ziekenhuis heeft verlaten. Dat weet La Gazzetta dello Sport. Thuis kan de voormalig controleur verder revalideren. De Rossi heeft overigens nog altijd niet negatief getest op het virus. De voormalig AS Roma-speler maakt pas vier weken deel uit van de technische staf van La Squadra Azzurra.

gerelateerd