Ajax stelt Hamstra aan als rechterhand van Overmars

Ajax stelt Hamstra aan als rechterhand van Overmars

13 april 2021 – Ajax heeft de komst van Gerry Hamstra afgerond. De vijftigjarige Hamstra gaat in Amsterdam aan de slag als technisch manager en zal vanuit die rol directeur voetbalzaken Marc Overmars ondersteunen.

Ajax maakt bekend dat Hamstra een contract tot medio 2024 heeft getekend. Zijn belangrijkste taak wordt het contracteren van talentvolle jeugdspelers en de contractverlengingen van de spelers van Jong Ajax. De afgelopen vijf jaar was Hamstra werkzaam bij sc Heerenveen. In maart scheidden de wegen van de technisch manager en de Friese club.

"We hebben de scouting voor het ontdekken en de jeugdopleiding voor het ontwikkelen van talent. Wij hadden behoefte aan iemand die focus heeft op jeugdspelers en de talenten van Jong Ajax waar het gaat om de individuele plannen die we met deze spelers hebben en de bijbehorende contracten. Maar Gerry gaat ons ook helpen bij de scouting", licht Overmars de komst van Hamstra toe.

"Daarnaast merk ik dat de dynamiek rondom het vastleggen van spelers veranderd is en tijdrovender is geworden. Daardoor is het voor mij prettig dat we iemand erbij hebben gekregen, waardoor ik nog meer aandacht aan de compositie van de A-selectie kan besteden. Gerry heeft veel ervaring en is in onze optiek de ideale man voor deze baan. Ik kijk met vertrouwen uit naar een succesvolle samenwerking."

Hamstra is verguld met de kans die hij bij Ajax krijgt. "Ik ga niet alleen nauw samenwerken met Marc Overmars maar ook met verschillende andere mensen op de Toekomst. Ajax is internationaal een grote naam waar het gaat om het ontwikkelen van talenten tot topspelers. Ik heb erg veel zin om een bijdrage te leveren aan de organisatie die daar verantwoordelijk voor is."

gerelateerd