PEC Zwolle bereikt overeenstemming over nieuw loonoffer

PEC Zwolle bereikt overeenstemming over nieuw loonoffer

13 april 2021 – PEC Zwolle is met de spelersgroep, staf en kantoororganisatie een nieuw loonoffer overeengekomen. Binnen alle geledingen van de club leveren werknemers salaris in om de financiële gevolgen van de coronacrisis te beperken.

Het is de tweede keer dat de spelers en staf van PEC Zwolle gedurende de pandemie geld inleveren. Eerder gebeurde dat in mei vorig jaar. "Dit is een ongelofelijk mooi gebaar van onze medewerkers. Voor het tweede jaar op rij steken ze de club een grote helpende hand toe om zo goed als mogelijk uit deze benarde situatie te komen. Door dit sociaal akkoord bezuinigen we bij PEC Zwolle een substantieel bedrag", reageert voorzitter Adriaan Visser.

Bij monde van aanvoerder Bram van Polen laat de spelersgroep van PEC Zwolle weten het logisch te vinden dat er een financieel offer moet worden gebracht. "Het is een seizoen als nooit tevoren. Het gemis van onze supporters en sponsoren is groot en wij als spelersgroep realiseren ons maar al te best dat het nog steeds onzekere tijden zijn voor velen."

"Dat wij wel gewoon mogen voetballen is een groot goed, waarbij het niet fijn voelt om financieel te doen alsof er niets aan de hand is. Daarom hebben we als spelersgroep unaniem en zonder uitvoerig overleg besloten het sociaal akkoord te ondertekenen."

gerelateerd