FC Twente pareert kritiek: "Geen enkele druk op Joël uitgeoefend"

FC Twente pareert kritiek: "Geen enkele druk op Joël uitgeoefend"

13 april 2021 – Joël Drommel is niet onder druk gezet om zijn deel in de transfersom die PSV voor hem betaalt te laten vallen. Dat vertellen Jan Streuer, technisch directeur van FC Twente, en zaakwaarnemer Menno Beukema aan Tubantia. Drommel en zijn management hadden recht op een kwart van de transfersom, maar zagen daar van af zodat de overgang kon worden afgerond.

In medialand klonk maandag en dinsdag kritiek op de handelswijze van Twente. Zo repte Kenneth Perez bij Voetbalpraat op ESPN over een 'ouderwetse transfertruc' en waren René van der Gijp en Johan Derksen bij Voetbal Inside kritisch op Streuer. "Ik hoorde zelfs de term asociaal langskomen, maar die kritiek is volkomen onterecht", reageert de technische directeur van de club uit Enschede.

"Wij hebben geen enkele druk op Joël uitgeoefend. Misschien hadden die mensen beter eerst even kunnen informeren hoe het echt zit, in plaats van zomaar wat te roepen. Als een speler iets in zijn contract heeft staan, dan moet je dat als club nakomen, dat vind ik ook. Maar in dit geval was het wel iets anders. Het kamp Joël Drommel is met deze oplossing naar ons toe gekomen en niet andersom", legt hij uit.

De lezing van Streuer wordt bevestigd door zaakwaarnemer Beukema. "Ik snap de eerste primaire reacties, maar die mensen weten niet hoe deze deal uiteindelijk tot stand is gekomen. Het is heel simpel: FC Twente heeft water bij de wijn gedaan, PSV ook en Joël heeft meegedacht. We wilden een patstelling hoe dan ook voorkomen: wat hadden we er aan gehad als FC Twente volgend seizoen met Unnerstall en Joël twee hele goede keeper had gehad."

Volgens Beukema heeft Twente veel te danken aan Drommel. "Maar andersom is dat ook zo. FC Twente betekent veel voor hem en hij vond het ook een morele geste naar alles en iedereen om mee te denken aan een oplossing. Nu kan Joël door de voordeur weg bij FC Twente en dat is hem heel veel waard. Geloof me: deze transfer heeft alleen maar winnaars opgeleverd. En Joël hoeft er echt geen boterham minder van te eten, hoor. Hij heeft gekozen voor korte pijn en daarna lang plezier. Voor hem is dit sportief en financieel drie stappen voorwaarts."

gerelateerd