Grensrechter Diks niet naar EK na incident met Ronaldo

Grensrechter Diks niet naar EK na incident met Ronaldo

13 april 2021 – Het afgekeurde doelpunt van Cristiano Ronaldo tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Servië en Portugal (2-2) heeft een heel vervelend staartje gekregen voor Mario Diks. Scheidsrechter Danny Makkelie heeft het vertrouwen in de 43-jarige grensrechter opgezegd. Daardoor gaat deelname aan het EK aan de neus voorbij van Diks.

Portugal werd afgelopen interlandperiode tegen Servië een zuiver doelpunt ontnomen. Ronaldo leek in de slotseconden de winnende goal te maken, maar de Nederlandse arbitrage kende geen doelpunt toe. Zowel scheidsrechter Makkelie als grensrechter Diks had niet gezien dat de bal de lijn had gepasseerd. Omdat er geen doellijntechnologie beschikbaar was in Belgrado, kon de fout niet worden hersteld.

Diks zou deze zomer deel uitmaken van Team Makkelie, maar dat gaat niet meer door. "Dit is voor mij een zeer, zeer grote teleurstelling zo vlak voor het EK", vertelt de grensrechter bij Omrop Fryslân. "Op woensdag 31 maart (vier dagen na Servië tegen Portugal, red.) heb ik van Makkelie te horen gekregen dat hij met een andere assistent verder wil, omdat het vertrouwen in onze samenwerking weg is. Ik had echt gehoopt op meer steun, begrip en vertrouwen na de succesvolle samenwerking de afgelopen jaren."

Makkelie wil niet bevestigen dat de fout in Belgrado de directe aanleiding is geweest om afscheid te nemen van Diks. Jan de Vries is zijn nieuwe assistent. "Het betreft een teamaangelegenheid. Uit respect voor Mario, maar ook in het belang van het team, doen we over de reden van de wisseling geen uitspraken."

gerelateerd