Ajax krijgt in Rome te maken met ervaren Engelse arbiter

Ajax krijgt in Rome te maken met ervaren Engelse arbiter

13 april 2021 – Anthony Taylor is door de UEFA aangesteld om de tweede ontmoeting tussen Ajax en AS Roma in de kwartfinale van de Europa League in goede banen te leiden. Het wordt de derde keer dat de 42-jarige Engelse scheidsrechter een wedstrijd van de Amsterdammers fluit.

De eerste keer was in de zomer van 2016, toen Ajax in de voorronde van de Champions League in Griekenland tegen PAOK Saloniki speelde (1-2). Dankzij twee doelpunten van Davy Klaassen plaatste de Amsterdamse club zich destijds voor de play-offs. Ruim een half jaar later was Taylor de scheidsrechter in het gewonnen Europa League-duel met Legia Warschau (1-0).

Ajax moet aanstaande donderdag alle zeilen bijzetten om de halve finale van de Europa League te bereiken. In Amsterdam was de ploeg van trainer Erik ten Hag vorige week de betere, maar verloor het mede door een gemiste strafschop van Dusan Tadic en een blunder van Kjell Scherpen met 1-2.

Makkelie
Danny Makkelie fluit donderdag ook een van de vier wedstrijden in de kwartfinale van de Europa League. Hij is aangewezen als scheidsrechter bij de wedstrijd tussen Villarreal en Dinamo Zagreb. De eerste ontmoeting in Kroatië eindigde in een 0-1 zege voor de Spanjaarden.

gerelateerd