Florentino Perez opnieuw herkozen als voorzitter Real Madrid

Florentino Perez opnieuw herkozen als voorzitter Real Madrid

13 april 2021 – Florentino Perez is begonnen aan zijn zesde termijn als voorzitter van Real Madrid. De 74-jarige zakenman was de enige kandidaat voor de functie en blijft dus aan. Dat heeft de Madrileense grootmacht dinsdagochtend officieel bekendgemaakt. De nieuwe termijn van Perez loopt door tot 2025. Hij staat al sinds 2009 aan het roer in het Estadio Santiago Bernabéu.

Bij het sluiten van de inschrijvingen bleek in de nacht van maandag op dinsdag dat Perez de enige kandidaat was. De Spanjaard was tussen 2000 en 2006 al voorzitter van De Koninklijke en keerde in 2009 terug in die rol. Vervolgens werd hij in 2013 en 2017 herkozen. Destijds was dat ook zonder tegenstander. In 2025 kan Perez liefst 22 voorzitter van Real zijn.

Perez krijgt meteen een aantal belangrijke dingen op zijn bord. Momenteel wordt het Estadio Santiago Bernabéu verbouwd en de selectie bestaat voor een groot deel uit routiniers, die op termijn vervangen moeten worden. Zo loopt het contract van aanvoerder Sergio Ramos komende zomer af. De namen van Kylian Mbappé en Erling Braut Haaland zingen al een tijdje rond als mogelijke nieuwelingen.

gerelateerd