Gladbach laat Ten Hag links liggen en kiest voor Hütter

Gladbach laat Ten Hag links liggen en kiest voor Hütter

13 april 2021 – Adi Hütter maakt komende zomer de stap van Eintracht Frankfurt naar Borussia Mönchengladbach. De 51-jarige trainer laat het Deutsche Bank Park achter zich voor een avontuur in Borussia-Park, waar hij Marco Rose opvolgt. Erik ten Hag was ook in beeld als beoogde vervanger van Rose, maar in Amsterdam kan men dus voorlopig opgelucht ademhalen.

Hütter tekent een contract voor drie seizoenen bij Gladbach, de huidige nummer acht van de Bundesliga. Met Eintracht bezet de oefenmeester momenteel de vierde plek op de ranglijst. Op dit moment staat Rose nog voor de groep in Mönchengladbach. Twee maanden geleden werd echter al bekend dat hij zijn trainersloopbaan komend seizoen vervolgt bij Borussia Dortmund.

Naast Hütter stond ook onder meer Ten Hag op het verlanglijstje van Gladbach, dat dus kiest voor iemand met ervaring in de Bundesliga. De Oostenrijker was eerder werkzaam bij het Zwiterse Young Boys en stond daarvoor in zijn geboorteland voor de groep bij RB Juniors, SC Rheindorf Altach, SV Grödig en Red Bull Salzburg. Als speler kwam hij enkel uit voor Oostenrijkse clubs.

gerelateerd