Neymar looft Mbappé: "Ik heb veel aan hem te danken"

Neymar looft Mbappé: "Ik heb veel aan hem te danken"

13 april 2021 – Neymar neemt het vanavond met Paris Saint-Germain in de Champions League op tegen Bayern München. De Braziliaanse aanvaller sprak voorafgaand aan de kraker met France Football over zijn ploeggenoot Kylian Mbappé, die dit seizoen behoorlijk op stoom is. Neymar is echter ook om een heel andere reden erg blij met de 22-jarige Fransman.

Neymar en Mbappé streken allebei in de zomer van 2017 neer bij PSG. De jongeling nam zijn ervaren collega direct op sleeptouw in de hoofdstad van Frankrijk. "Hij legde me meteen uit hoe de Franse mentaliteit in elkaar zit", vertelt Neymar. Kylian is een blij persoon en altijd aardig voor iedereen. Ik heb een groot deel van mijn geluk bij PSG aan hem te danken. Hij is een geweldig persoon. We begrijpen elkaar vanaf dag een."

Ook op het veld kijkt de ex-speler van Santos en FC Barcelona op tegen zijn zeven jaar jongere ploeggenoot. "Ik heb de mogelijkheid om met hem te trainen", vervolgt Neymar. "Dan kan ik zijn snelheid, dribbels en intelligentie observeren. Ik heb altijd gezegd dat hij onze Golden Boy is. Hij is niet alleen maar snel. Hij kan ook geweldig dribbelen. Je moet die snelheid ook goed weten te gebruiken en dat doet hij."

De twee supersterren moeten vanavond weer aan de bak tegen Bayern München. Mede door twee doelpunten van Mbappé werd de titelhouder op Duitse bodem getrakteerd op een 2-3 nederlaag. In het Parc des Princes heeft PSG dus de beste papieren om de halve finales van de Champions League te bereiken. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt door de Europese grootmachten.

gerelateerd