Oranje-talent Mbuyamba debuteert met doelpunt bij Chelsea U23

Oranje-talent Mbuyamba debuteert met doelpunt bij Chelsea U23

13 april 2021 – Xavier Mbuyamba heeft zijn eerste wedstrijd in het shirt van Chelsea gespeeld. De talentvolle verdediger speelde maandagavond met de beloftenploeg van de Londenaren tegen Southampton en luisterde zijn debuut op met een doelpunt. Mbuyamba raakte vroeg in het seizoen geblesseerd aan zijn knie en moest lange tijd wachten op zijn eerste minuten.

Chelsea U23 won met 3-1 van Southampton en Mbuyamba verzorgde in de tweede helft de laatste treffer. De geboren Limburger is blij dat hij eindelijk weer op het veld staat. "De comeback is altijd groter dan de tegenslag. Dit is een mentaal spel en daarom heb ik al gewonnen. Ik maakte mijn debuut waar ik al maanden van droom met mijn eerste doelpunt. Wat een gevoel", schrijft de negentienjarige verdediger op Twitter.

Mbuyamba begon zijn loopbaan bij MVV Maastricht. Voor die club speelde hij elf wedstrijden. Daarna maakte de boomlange centrumverdediger een fraaie stap naar FC Barcelona, maar dat avontuur eindigde afgelopen zomer na een seizoen al. Mbuyamba stond in de belangstelling van meerdere clubs en koos uiteindelijk voor Chelsea. Daar ligt de Maastrichtenaar vast tot medio 2023. In Londen heeft men hoge verwachtingen van de jeugdinternational.

gerelateerd