KNVB stuurt Nederlandse VAR-teams eenmalig naar België

KNVB stuurt Nederlandse VAR-teams eenmalig naar België

13 april 2021 – De laatste speelronde van de Jupiler Pro League wordt dit weekend mede mogelijk gemaakt door twee VAR-teams uit Nederland. Vanwege de finale van de KNVB Beker zijn zij in ons land niet nodig en in België kan men de beschikbare videoscheidsrechters goed gebruiken. Daarom steekt de KNVB de helpende hand toe, meldt Voetbal International.

In België is de competitie toe aan de laatste speelronde en dat betekent eigenlijk dat alle wedstrijden tegelijk moeten beginnen. De Belgische scheidsrechterscommissie kwam daardoor met een probleem te zitten, aangezien er niet voldoende VAR's zijn om alles in goede banen te leiden. Met de komst van twee Nederlandse teams zijn de Belgen uit de brand geholpen.

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie moeten nog de nodige beslissingen vallen. Tot nu toe zijn bijvoorbeeld alleen Club Brugge, Royal Antwerp en KRC Genk zeker van play-off I, waarin wordt gestreden voor het kampioenschap. De kans is groot dat het Nederlands getinte Brugge met de titel aan de haal gaat. De voorsprong op nummer twee Antwerp bedraagt zestien punten.

gerelateerd