Van Persie speelde tegen Mbappé: "Het was bizar goed"

Van Persie speelde tegen Mbappé: "Het was bizar goed"

13 april 2021 – Robin van Persie zal dinsdag en woensdag al genietend op de bank zitten als Kylian Mbappé en Erling Haaland in actie komen in de Champions League. De oud-profvoetballer van Feyenoord, Arsenal, Manchester United, Fenerbahce en Oranje is een groot bewonderen van de jonge smaakmakers. Dat schrijft hij in zijn wekelijkse column voor De Telegraaf.

Van Persie maakte een aantal jaar geleden voor het eerst kennis met Mbappé, die net als de Nederlander in actie kwam tijdens een oefenwedstrijd tussen Fenerbahce en AS Monaco. "Net voordat ik mijn wissel kreeg kwam er bij Monaco een jonge speler met de naam Mbappé in het veld. Wat ik in die twintig minuten van hem zag heb ik nog nooit eerder bij een jongen van die leeftijd gezien. Het was bizar goed. Ik keek het laatste stuk vanaf de bank en zei tegen de anderen: 'Als dit geen wereldster wordt, eet ik deze voetbalschoenen op."

Haaland gaat volgens de voormalig goaltjesdief op zijn beurt snel een grote stap maken. "Haaland heeft een totaal andere stijl dan Mbappé. Maar hij tikt ook alle boxen aan van mentaliteit, fysiek, tactiek, gedrag buiten het veld, ambities, onverzettelijkheid, scoringsdrift en nog meer. Het is ongekend dat hij op zo'n jonge leeftijd tegen de beste teams ter wereld dat hoge niveau al haalt. Je moet heel veel in je bagage al hebben en mentaal zo sterk zijn om dat elke dag te kunnen opbrengen. Binnen nu en een jaar gaat ook Haaland een megatransfer maken."

Als het aan Van Persie ligt, kijken veel jonge spelers en pupillen goed naar Mbappé (22) en Haaland (20), die volgens de oud-international iedere dag hard moeten werken om goed te blijven presteren. Een wereldster word je niet zomaar. Talent hebben is één, maar een mooie carrière tegemoet gaan vraagt heel veel toewijding. Deze twee spelers zijn daarom de ultieme voorbeelden voor de jeugd. Op zoveel onderdelen werken ze aan hun 'wapens', zoals ik dat altijd noem. Ze werken zo hard aan alles."

gerelateerd