Wiegman over Oranje-selectie: "De concurrentie is moordend"

Wiegman over Oranje-selectie: "De concurrentie is moordend"

13 april 2021 – Sarina Wiegman bereidt zich momenteel met de Oranje Leeuwinnen voor op de Olympische Spelen van komende zomer in Japan. Na dat toernooi neemt ze afscheid van de KNVB om aan de slag te gaan bij de nationale ploeg van Engeland. Eerst worden de pijlen echter volledig gericht op de Spelen. Wiegman weet echter nog niet welke 22 speelsters ze mee gaat nemen.

"Er zijn natuurlijk speelsters die dichter bij de basis zitten en die er verder vandaan zitten", aldus de bondscoach in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De speelsters weten wie hun concurrenten zijn. Keuzes maken is ook onderdeel van topsport. De concurrentie is echt moordend", opperde Wiegman, die blij is met mooie oefenwedstrijden tegen Spanje en Australië. "Ik ben blij dat we tegen twee landen kunnen spelen die hoog op de FIFA-ranking staan, waardoor je onder de hoogste weerstand moet voetballen."

Na de 1-0 nederlaag op bezoek bij Spanje, neemt Oranje het vanavond in Nijmegen op tegen Australië. "Met de beschikbare speelsters gaan we in de sterkst mogelijke opstelling spelen en afhankelijk van het wedstrijdverloop gaan we kijken of we speelsters kunnen inbrengen. Ik ga niet alles omgooien omdat het vorige resultaat niet goed was. De nederlaag tegen Spanje zie ik als incident. Het was een teleurstelling, maar ik ben niet geschrokken."

Wiegman hoopt voordat de Spelen eind juli van start gaan nog vier keer in actie te komen met het ploeg. Het is echter de vraag of dat gaat lukken. "Er zijn niet zoveel mogelijkheden meer, want het gaat hartstikke snel", weet de vertrekkende coach. "In juni is er weer een FIFA-periode, waarin we twee interlands hopen te spelen. En dan hoop ik dat we kort voor vertrek naar Tokio nog een oefenwedstrijd kunnen spelen en nog een in Japan zelf."

gerelateerd