Almere City blijft positief: "We hebben ze nog in het vizier"

Almere City blijft positief: "We hebben ze nog in het vizier"

13 april 2021 – Jeroen Rijsdijk baalde maandagavond als een stekker dat zijn Almere City FC twee punten liet liggen tegen Telstar. De promotiekandidaat leek lange tijd zelfs op weg naar een pijnlijke nederlaag, maar pakte diep in blessuretijd toch een puntje. Het verschil met concurrent De Graafschap is zodoende opgelopen tot drie punten.

"We moeten natuurlijk nog tegen De Graafschap", vertelde trainer Rijsdijk via de officiële kanalen van Almere City, dat wel een beter doelsaldo heeft dan de ploeg uit Doetinchem. "We hebben ze in het vizier en hebben het in eigen hand. Ook De Graafschap heeft een lastig programma. We zitten in de slipstream en moeten het hen zo moeilijk mogelijk maken."

De komende wedstrijden tegen Go Ahead Eagles en De Graafschap zullen voor Almere City doorslaggevend zijn. "Zeker in de wedstrijd tegen De Graafschap moeten we laten zien wat we waard zijn. Op natuurgras halen we vaak betere resultaten. Dat biedt ook weer kansen tegen Go Ahead en De Graafschap. Als we zo spelen als in de tweede helft tegen Telstar, dan heb ik er vertrouwen in."

De strijd om promotie naar de Eredivisie is nog in volle gang. Cambuur stevent af op het kampioenschap, maar de tweede plek ligt helemaal open. De Graafschap heeft dus drie punten voorsprong op Almere City, terwijl NAC Breda vier punten minder heeft dan de huidige nummer twee. Alle clubs in de Eerste Divisie werken nog vijf wedstrijden af. 

gerelateerd