'FC Groningen heeft doelman Leeuwenburgh bijna binnen'

'FC Groningen heeft doelman Leeuwenburgh bijna binnen'

12 april 2021 – FC Groningen heeft de opvolger van Sergio Padt bijna binnen. Volgens Veronica Inside gaat de huidige nummer zes van de Eredivisie zich versterken met Peter Leeuwenburgh. De 27-jarige doelman komt over van Cape Town City FC en wordt dinsdag medisch gekeurd door zijn nieuwe club.

Leeuwenburgh doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar brak niet door in het eerste elftal. De doelman speelde enkele wedstrijden namens Jong Ajax in de Eerste Divisie en werd in het seizoen 2015/16 een half jaar op huurbasis bij FC Dordrecht gestald. Sinds de zomer van 2018 is hij speler van Cape Town City. In de Zuid-Afrikaanse competitie kwam hij de afgelopen drie jaar 75 keer in actie.

In Groningen moet Leeuwenburgh de opvolger worden van Padt, die zijn loopbaan na dit seizoen vervolgt bij het Bulgaarse Ludogorets. Volgens oud-doelman Hans Vonk is Leeuwenburgh al jaren een van de beste keepers van de Zuid-Afrikaanse competitie. "Een uitstekende keeper, opgeleid door Ajax met een prima lengte. Heeft op jonge leeftijd niet gekozen voor de bank, maar ervaring opgedaan in Zuid-Afrika. Hij is zeker weten goed genoeg voor de subtop van de Eredivisie."

gerelateerd