De Graafschap juicht na nieuw puntenverlies Almere City FC

De Graafschap juicht na nieuw puntenverlies Almere City FC

12 april 2021 – Almere City heeft maandagavond duur puntenverlies geleden in de strijd om een promotieticket naar de Eredivisie. De late gelijkmaker tegen Telstar (1-1) was voor de ambitieuze club uit Flevoland slechts een pleister op de wonde. In Leeuwarden en Doetinchem zal het puntenverlies van Almere City met gejuich worden ontvangen.

De wedstrijd tussen Almere City en Telstar zou eigenlijk vorige week worden gespeeld, maar werd maandag pas afgewerkt omdat de club uit Flevoland afgelopen vrijdag het restant van het gestaakte duel met Roda JC speelde. In Kerkrade bleef Almere City steken op een 0-0 gelijkspel. Maandag leed de ambitieuze club opnieuw puntenverlies.

Glynor Plet leek in het Yanmar Stadion de matchwinner te worden. Hij brak namens Telstar na een kwartier de ban. De Almeerders hadden zowel in de eerste als de tweede helft het betere van het spel en kregen ook voldoende kansen om meer dan eens te scoren, maar de bal leek er niet in te willen gaan. Diep in blessuretijd viel de 1-1, gemaakt door Radinio Balker, alsnog.

Als Almere City onderuit was gegaan tegen Telstar, dan was SC Cambuur vrijdag bij een zege op Helmond Sport zeker geweest van promotie naar de Eredivisie. De Leeuwarders kunnen de champagne nog niet ontkurken, maar zijn wel weer een stap dichter bij het grote doel. Dat geldt ook voor nummer twee De Graafschap, die nu drie punten los staat van Almere City.

gerelateerd